blog test

Rietplanten zijn de hoofdkern van de kwekerij. Niet voor niets leveren wij aan gerenommeerde helofytenfilterbouwers als Ecofyt en RietLand.

Bij onze eigen projecten (met name bij oeverbeplantingen van vele kilometers lengte) hebben de opdrachtgevers vaak een voorkeur voor andere soorten dan riet en hebben zij graag een ruime keuzemogelijkheid. Behalve riet kweken we daarom nog een 20-tal andere water- en oeverplanten, zoals u kunt zien in onderstaande assortimentslijst. (Voor een overzicht met beschrijving en foto’s van de planten klik hier.)

Beschikbaar assortiment water- en oeverplanten:
Plantenassortiment Helkantplant

rietzaailingen, Helkantplant

Op de foto hiernaast ziet u jonge rietzaailingen zoals die door ons worden opgekweekt uit zaad. Eén bak bevat duizenden rietplantjes die later in het traject door ons verspeend zullen worden.


Telkens als de planten worden verpot, worden ze zorgvuldig gecontroleerd. Het uiteindelijke resultaat is bijvoorbeeld een oever met Gele lis (
Iris pseudacorus) of Oeverzegge (Carex riparia), zie linker- en middelste plaatje hieronder. Rechts ziet u een voorbeeld van een waterplant, de decoratieve Waterweegbree (Alisma plantago-aquatica).

Iris pseudacorus, Carex riparia, Alisma plantago-aquatica, Helkantplantvijver met waterlelies, Helkantplant


Krachtige, gezonde planten, dát is ons handelsmerk.