NEW PRODUCTS

Oeverbeplanting

Een vijver of waterelement is vaak het middelpunt van de tuin. Het zijn idyllische en levendige plekken. Vissen, maar zeker ook planten dragen daaraan bij. Met water- en oeverplanten komt het plekje pas echt tot leven. Bovendien zorgen waterplanten voor een natuurlijke zuivering van het water. Riet neemt bijvoorbeeld veel afvalstoffen op en gebruikt deze om te groeien.

Wat is het verschil tussen water- en oeverplanten?

Waterplanten en oeverplanten stellen verschillende eisen aan de leefomgeving. Een waterplant kan met zijn voeten daadwerkelijk permanent onder water staan. Waterplanten zijn daardoor geschikt om onder water te worden aangeplant. De plant vormt in de meeste gevallen bladeren of stelen die boven de waterspiegel uitsteken of in het geval van een waterlelie op de waterspiegel drijven. Oeverplanten daarentegen kunnen wel tijdelijk met hun voet onder water staan, maar staan liever met hun basis net boven de waterspiegel. Oeverplanten zijn ook uitermate geschikt voor vochtige tot natte gronden om aan te planten. De aanwezigheid van water is voor hen geen pré.

Water- en oeverplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In ons assortiment vindt u allerlei soorten waterplantenoeverplanten en waterlelies. Deze vindt u bij elkaar op de verschillende pagina’s. U kunt de planten filteren op standplaats, bloemkleur en bijvoorbeeld hoogte.

Alle waterplanten worden keurig verpakt en snel bezorgd. Zorg er wel voor dat uw bestelde waterplanten niet te lang in de doos blijven zitten. Plant ze dan ook zo snel mogelijk. Op al onze planten geven wij aangroeigarantie. Wij staan in voor de kwaliteit van onze producten.

 

Let op: Wij verzorgen onze waterplanten gedurende het hele jaar. Er zijn echter waterplanten die vanaf augustus/september al beginnen af te sterven. Het afgebeelde product kan daardoor afwijken van het product bij levering.

 

Let op: Gedurende de winter kunnen er geen waterplanten worden aangeplant in verband met de vorst. U kunt bij ons weer waterplanten kopen vanaf begin april.

Een greep uit onze projecten

Wie zijn wij

Door zijn agrarische achtergrond en zijn ervaring in de aannemerij en bij adviesbureau’s heeft Jan Verhoeven ruime praktijkkennis opgedaan op cultuurtechnisch en weg- en waterbouwkundig gebied. Sinds ca. 30 jaar is hij zelfstandig ondernemer met een eigen kwekerij. 

verhoeven helkantplant